105 milyonluk dev ülke Mısır çöküyormu!
Haber
13 Temmuz 2022 - Çarşamba 13:20
 
105 milyonluk dev ülke Mısır çöküyormu!
Mısır eski Yatırım Bakanı Yahya Hamid, darbeci Sisi rejiminin ülkeyi adım adım iflasa sürüklediğini ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ağırlaşan krizin birkaç ay içerisinde iflasla sonuçlanacağını yazdı.
DÜNYA Haberi
105 milyonluk dev ülke Mısır çöküyormu!

2013 Temmuz'undan beri darbeci general Abdülfettah Sisi tarafından yönetilen Mısır, aradan geçen 9 yılda batmanın eşiğine geldi. Ülkedeki acı tabloyu çarpıcı bir yazıyla duyuran eski Yatırım Bakanı Yahya Hamid, Mısır'daki çöküş sürecinin aslında yıllar önce başladığını fakat 24 Şubat'tan beri sürmekte olan Rusya-Ukrayna savaşının iflası hızlandırdığını kaydetti.

İngiltere merkezli Middle East Eye sitesinde yayınlanan makalesinde Hamid, şu ifadeleri kullandı:

Mısır topyekûn iflastan sadece birkaç ay uzaktadır

"Mısır batacak. Rejim ve uluslararası destekçilerinin yıkıcı stratejilerini tersine çevirecek bir hayat kurtarıcı plana ihtiyaç var. Sisi rejiminin beceriksizliği nedeniyle ekonomideki bozulma aslında yıllar önce başlamıştı. Ukrayna'daki savaş gizlenen gerçeğin ortaya çıkmasını sağladı. Şu an Mısır topyekûn iflastan sadece birkaç ay uzaktadır ve yakında ülkenin yüzde 30'u açlık sınırının da altına düşecek.

Mısır muhalefetindeki birçok kişi, sonunda Sisi rejiminin ciddi şekilde zayıfladığını ve bir dönüm noktasına gelindiğine inanıyor. Yine de oldukça karamsarım, çünkü Mısır'ı kaos ve istikrarsızlıktan kurtarmak için artık çok geç görünüyor.

Kaynak: Editör: Emrah Koca
Etiketler: 105, milyonluk, dev, ülke, Mısır, çöküyormu!, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı