ABD'yi ayağa kaldıran zam suistimali: Anında istifa ettiler!
Haber
04 Nisan 2022 - Pazartesi 18:47
 
ABD'yi ayağa kaldıran zam suistimali: Anında istifa ettiler!
Enflasyon ve artan petrol fiyatları ABD'de çarpıcı bir krize yol açtı. Ülkenin dört bir yanında bulunan restoran zinciri Applebee's'in bir yöneticisi, zamların, insanları zor durumda bırakacağını ve böyle çalışanlara düşük maaş verebileceklerini söyledi. E-posta sızınca, ortalık bir anda karıştı...
DÜNYA Haberi
ABD'yi ayağa kaldıran zam suistimali: Anında istifa ettiler!

Yaklaşık 2 bin şubesi ve 30 bine yakın çalışanı bulunan restoran zinciri Applebee's, ABD'nin her yerinde olduğu gibi Kansas eyaletinde de şubeleriyle varlığını sürdürmekte. Jake Holcomb da bu restoranlardan birinde müdürlük yapıyor. O günkü mesaisinin beşinci saatinde bir iş arkadaşı yanında başka bir arkadaşıyla restorana yemek yemeye geldi ve ona “E-postayı gördün mü?” diye sordu...

 

Kansas'ın şehirlerinden Lawrence'ta yer alan ve Holcomb'un müdürlük yaptığı şube ile birlikte düzinelerce başka şubeyi de işleten 'franchise' grubunun yöneticilerinden Wayne Pankratz'ın gönderdiği e-posta kastediliyordu.

ARTAN FİYATLARI SUİSTİMAL ETME FİKRİ!

Applebee's'i işleten franchise grubundaki diğer yöneticilere gönderilen ve daha sonra Lawrence'taki restorana kadar iletilen e-posta, yüksek benzin fiyatlarını ve enflasyonu, şirketin işgücünü yeniden inşa etmesi ve çalışanlarına daha düşük ücretler ödemesi için bir fırsat olarak göstermekte. Metinde şu ifadeler yer almaktaydı:

“Potansiyel ve mevcut çalışan tabanımızın çoğu maaş gününden maaş gününe yaşıyor. Petrol fiyatlarındaki herhangi bir artış, harcanabilir gelirlerini azaltıyor. Enflasyon yükselmeye ve gaz fiyatları yükselmeye devam ettikçe bu, çalışanların mevcut yaşam seviyelerini korumak için daha fazla saat çalışmaları gerekeceği anlamına geliyor... İşgücü piyasası lehimize dönmek üzere.” Holcomb e-postayı okur okumaz işi bıraktı. Ayrılmadan önce, metnin yaklaşık iki düzine çıktısını aldı, iş arkadaşlarına gösterdi ve mağazanın her yerine -masalara, bar üstlerine, standlara, kapılara, hatta bilgisayarların ekranlarına kağıtları yerleştirdi. 23 yaşındaki Holcomb bununla da yetinmemiş:

 

“Restorandaki herkese yemeklerini bedavaya verdim. Mağazayı kapatmadık bile.”

E-postadan bu yana restoranda bir istifa dalgası yaşandı. Geçen pazartesiden bu yana çalışanların beyanına göre restoranın altı yöneticisinden dördü ve bununla birlikte 10 çalışan daha görevinden ayrıldı. E-postanın sosyal paylaşım platformu Reddit'te yayılmasıyla iş çığrından çıktı. 

Kaynak: Editör: Savaş Şahin
Etiketler: ABD'yi, ayağa, kaldıran, zam, suistimali:, Anında, istifa, ettiler!,
Yorumlar
Haber Yazılımı