Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneğinden 100 Yıl Resepsiyonu
Haber
23 Ekim 2023 - Pazartesi 02:07
 
Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneğinden 100 Yıl Resepsiyonu
Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Derneği Cumhuriyetimizin 100. yılı resepsiyonunu "milli yas"tan dolayı bir gün ertelenerek, 22 Ekim 2023 Pazar günü büyük bir katılımla gerçekleştirdi.
YAŞAM Haberi
Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneğinden 100 Yıl Resepsiyonu

       Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneğinden 100 Yıl Resepsiyonu

Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Derneği Cumhuriyetimizin 100. yılı resepsiyonunu "milli yas"tan dolayı bir gün ertelenerek, 22 Ekim 2023 Pazar günü büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Resepsiyon Ankara il yönetimi hukuk birimi başkanı Av.Alp Yıldırım Safa ŞAKALARın Hamamönündeki konak ofisinde gerçekleşti. Resepsiyona ev sahipliği yapan DTBTD Ankara il yönetimi ve Ankara il başkanı Levent MİRZA , yoğun ilgi gösterilen bu anlamlı resepsiyonda tüm konuklarla tek tek ilgilendiler. Rusya ve bazı Türki Cumhuriyetlerden de diplomatik ve sivil önemli isimlerin de iştirak ettiği resepsiyonun sunuculuğunu Ankara İl yönetimi kültür sanat birimi başkanı Oktay KALAYCI yaptı.

Kurucu başkan Murat TURHAN , genel başkan Semih TANER , Ankara il başkanı Levent MİRZA ,  Ankara il yönetimi finans birimi başkanı Mevlüt MUSLU ,  iş dünyası ve sanayi birimi başkanı Emre GÖZÜM , Ankara il genel koordinatörü Oğuzhan AKOVA ve birçok önemli ismin konuşmalarında ve  basın açıklamasındaki ortak nokta; Cumhuriyetimizin büyük değerinin kıymetinin bilinmesi ve Cumhuriyetimizi bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman ecdadımıza olan minnet ve şükranlarını sunmaları ve Cumhuriyetimize her daim cansiperhane bir şekilde sahip çıkılması  oldu.

Ankara İl Başkanı Levent MİRZA , ayrıca "Cumhuriyetimiz öyle büyük ve adil bir şanstır ki Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün bir avuç kahraman silah arkadaşıyla Bandırma'dan bir vapurla çıkarak bizi dünyadan silmek isteyen topyekun saldıran bir dünya işgalciye karşı başlattığı ve Cenab-ı ALLAHIN lütfuyla, onun önderliğinde kahraman ecdadımızın canlarıyla, kanlarıyla verdikleri milli mücadele de muvaffak olarak  küllerinden doğarak kurdukları aziz vatanımızın ve yönetim sistemi Cumhuriyetimizin bir başka değerinin faydasınında; babadan oğula saltanat veya ayrıcalıklı bir azınlık yerine sıradan vatandaşlar için adil ve büyük bir şans olduğunu söyledi. Bu şans öyle büyük bir şans ki; bir vapurla başlayıp kurulan Cumhuriyetimizin bugün  bir vapur kaptanın oğluna aziz vatanımızın en üst en önemli makamına yükselmesini ona bu cennet vatanı yönetmek, baş komutan olma  şansını  veren böylesi adil ve büyük bir şansdır" diyerek, Cumhuriyetimizin nice faydasından biri olan egemenliğin "Kayıtsız Şartsız Milletin" olduğuna ve Türk milletinin içinden liyakatlı hak eden nitelikleri yeterli her ferdinin Cumhuriyet yönetim sistemi sayesinde devlet yönetme  şansının olduğuna değindi.

Ankara il başkanı Levent MİRZA  sözlerini "Yaşasın Cumhuriyet" "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek bitirdi.

Bendenizin de medya basın birimi sorumlusu olduğum DTBTD nin sokaklara taşan büyük ilgi gören ve bizzat içinde olduğum DTBTD Ankara il yönetiminin birim başkanlarından Rıdvan Alper AFACAN , Mehtap ŞAFAK , Serhan ÖZYURT , Sibel ÇAN , Sinan YİĞİT , Selma ERDEL olmak üzere  her detayıyla bizzat ilgilenerek organize edip ev sahipliği yaptığı Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama resepsiyonunda görüldü ki, DTBTD ANKARA İL YÖNETİMİ  takdire şayan bir ekip çalışması ve çok düzeyli  günün anlam ve önemine yakışır dolu dolu gerçekleştirdikleri bu anlamlı organizasyonun tarihe ve katılımcıların gönüllerinde hiç unutulmayacak ve hep güzel anılarda kalacağını düşünüyorum.

Yaşasın Cumhuriyet

Ne Mutlu Türküm Diyene…

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünya, Türkleri, Bilim, ve, Teknoloji, Derneğinden, 100, Yıl, Resepsiyonu,
Yorumlar
Haber Yazılımı