İş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuluyla kutladı.
Haber
24 Ekim 2023 - Salı 01:34
 
İş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuluyla kutladı.
İş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuluyla kutladı. Alternatif Başlık: Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılında güçlerini birleştirdi Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği ( Kaisder), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Doğasında Doğum Derneği, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Sanayi Odası Ankara Ticaret Odası ( ATO), Ankara Kent Konseyi işbirliği ile Cumhuriyetin 100. yılına özel resepsiyon programı düzenlendi.
YAŞAM Haberi
İş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuluyla kutladı.

İş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuluyla kutladı. 

Alternatif Başlık: Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş kadınları, Cumhuriyet'in 100. yılında güçlerini birleştirdi


Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği ( Kaisder), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Doğasında Doğum Derneği, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Sanayi Odası Ankara Ticaret Odası ( ATO), Ankara Kent Konseyi işbirliği ile Cumhuriyetin 100. yılına özel resepsiyon programı düzenlendi. 

Programa, Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Seyit Ardıç,  Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Gürsel Baran, ASO 2. OSB Başkanı Mete Çağlayan, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (Kaisder) Yönetim Kurulu Başkanı, Canan Karayel Yüksel, STK Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

KADINLARIMIZ TOPLUMUN BİR ÇOK ALANINDA ETKİN ROL ÜSTLENİYOR 

Programda açılış konuşmasını yapan Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği ( Kaisder) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Karayel Yüksel, "Cumhuriyet'in en önemli kazanımlarından biri kadının toplumsal hayata katılmasıdır. Kadınlarımız, bugün toplumun birçok alanında etkin roller üstleniyor. Ancak, hala gidecek çok yolumuz var. Kadınların siyasi temsilinin artırılması, kadına yönelik şiddetle mücadele, eğitim ve iş hayatında fırsat eşitliğinin sağlanması gibi alanlarda çalışmalar devam etmektedir." dedi.

SORUNLAR KARŞISINDA YILMADAN, VAZGEÇMEDEN VAROLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yüksel, "Bu noktada bilmeliyiz ki; haklarımız için yine sorumluluk ve çaba başta biz kadınlara düşüyor. Çözüm; kadınlar olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, sorunlar karşısında yılmadan, vazgeçmeden, örgütlü, dayanışma ve güçbirliği içerisinde daha çok çalışarak, daha çok varolabilmek." ifadelerini kullandı.


Etkinliğe katılan iş kadınları, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında kadınların toplumun her alanında eşit olması için birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.


Ankara'da bulunan Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Başkan Yardımcısı Mehlika Gider, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak için düzenlenen etkinlik hakkında anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Gider, KAİSDER olarak ulusal ve uluslararası tüm kadınların hem istihdamdaki rolünü artırmak hem de yeni işveren ve sanayici kadınların oluşması için programlar ve projeler ürettiklerini belirterek, "Ancak bu tek başınıza olmuyor. Ankara'da bizim gibi farklı dernekler de var. Yine meslek sahibi işveren ve sanayici kadınlardan oluşan dernekler. 100. yıla girerken dedik ki bu omuz omuza güç birliğini birlikte yapalım. Başkent’in iş sahibi kadınları olarak birlikte Türkiye'ye bir çağrı yapalım, davet edelim. Anıtkabir'de birlikte atamıza saygımızı ve minnettarlığımızı gösterelim hem de resepsiyonunda bugüne kadar bu örgütlenme yapımıza destek olanlara teşekkür, takdir ödülleri verelim istedik." dedi.

BİRBİRİMİZE İTİCİ GÜÇ OLARAK BİR RUH YARATTIK

KAİSDER Başkan Yardımcısı Mehlika Gider, bu çağrıya çok sayıda iş kadınları derneği temsilcilerinin ve üyelerinin olumlu yanıt verdiğini ifade ederek, "Anıtkabir'de hep birlikte atamızın huzuruna 100. yıl coşkusuyla çıktık. Resepsiyon da 4 adet dev gibi kadın derneklerin kadınların ortak fikir çalışması sonucu şekillendi. Birbirimize itici güç olarak bir ruh yarattık. Birbirimizden aldığımız bu gücü de bugün burada resepsiyon ile taçlandıracağız." diye konuştu.

Gazze'deki olaylar nedeniyle resepsiyonun kısa tutulacağını söyleyen Gider, "Gazze'de yaşananlardan ötürü üzücü bir süreçteyiz. Çok daha coşkulu kutlamak isterdik bu yılımızı fakat yine kadın olmanın hassasiyeti, anne olmanın verdiği duyarlılık ile resepsiyonumuzu kısa keseceğiz ve bize yakışan şekilde tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

KADIN KADININ YURDUDUR, KURDU DEĞİL

İş dünyasına 2009 yılında girdiğini ve kendisine pek çok kadının önünü açtığını belirten Mehlika Gider, "Bu bir el verme işi. Bize o kadar çok insan rol modeli oldu ki biz de öyle rol model olmaya gayret edeceğiz. Şimdi aramızda Türk üniversiteli kadınlar derneği bursiyerleri, üniversite öğrencileri var. Onlar yarın girişimci aslında bugünün en önemli kısmı da onlar, yani gençler. Bize el veren ve yönetenleri daha doğrusu yönlendirenlere bugün ödül takdim edeceğiz ve bayrağı da zaten gençlere vereceğiz. Birbirimize bayrağı devretmeye, rol model ve destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

İş kadını Mehlika Gider, "Biz diyoruz ki kadın, kadının yurdudur, kurdu değil." diyerek sözlerini tamamladı.

Ankara'da düzenlenen "100. yılda Mermiden Kaleme" başlıklı etkinlik, ödül töreninin ardından 100. yıl temalı bir konserle son buldu. Konserde, Şef İlkim Yılmaz yönetiminde Kadın Oda Orkestrası, birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Davetliler, orkestranın muhteşem performansını ayakta alkışladı.


Konser, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak ve kadınların toplumdaki rolünü vurgulamak amacıyla düzenlendi.

Kaynak: Editör: Sümer Taşkıran
Etiketler: İş, kadınları,, Cumhuriyet'in, 100., yılını, coşkuluyla, kutladı., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı