TÜRK İNTERNET MEDYASI RTÜK ÇALIŞTAYI ANKARA’DA YAPILDI
Haber
30 Eylül 2022 - Cuma 23:32
 
TÜRK İNTERNET MEDYASI RTÜK ÇALIŞTAYI ANKARA’DA YAPILDI
Radyo Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Türk internet Medya Birliği ( TİMBİR) koordinasyonunda “Türk İnternet Medyası RTÜK ÇALIŞTAYI” başlığıyla Ankara’da bir toplantı düzenlendi.
EĞİTİM Haberi
TÜRK İNTERNET MEDYASI RTÜK ÇALIŞTAYI ANKARA’DA YAPILDI

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Orhan Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, STK Temsilcileri ve çok sağıda gazeteci katıldı. 

Toplantıdaki katılımcılar internet medyacılığı ile ilgili önemli hususlara değindi.

Konuşmacılardan derlenen ifadeler şu şekilde;

“İlk tespit olarak yazılı basın internet medyasına kaydı. Bu durum sadece bizim ülkemize has bir durum değil bir çok ülkede gelişmekte. İnternet medyası etki-tepki olarak cazibeyi arttıran bir olgudur. 
İnternet gazeteciliğinin mesleki statüsünün belirlenmesi, internet medyasının daha güvenli hale getirilmesi bir zaruri hal oluşturmuştur. İnternet haberciliği tıklanma odaklı değil, doğru haber verme odaklı olmalıdır. Toplumun sinir uçlarına dokunan sosyal medya
dezenformasyonuna maruz kalıyoruz. 

37 ülkede yapılan araştırmada her 100 haber ve kişi yüzde kaç yalan haber yapıyorda Türkiye’nin yer aldığı yüzdelik oran dilimi 49 olarak belirlenmiş. 

Her sektörde olduğu gibi İnternet de basın kuruluşlarını etkilemekte. Medya; iletişimi temsil ederken, İtibar ise (olumlu veya olumsu) bir sonucu doğurmaktadır. 

Sayılan eksiklikler doğrultusunda internet yasası geliştirilmeli, idare edici bir disiplin oluşturup çağı yakalayabilmeliyiz. Bünyeni oluşumda sadece devlet sorumluluğunda olmamalı aynı zamanda meslek birlikleri, STK’lar da görev ve sorumluluk bilincini taşımak durumundadır. 

HABER: Sümer TAŞKIRAN / Ankara

Kaynak: Editör: Sümer Taşkıran
Etiketler: TÜRK, İNTERNET, MEDYASI, RTÜK, ÇALIŞTAYI, ANKARA’DA, YAPILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı